söndag 12 april 2009

Bananmuffins!

Ingredienser (för 12 stycken):

2 koppar (280 g) fullkornsmjöl (ekologiskt)

1 1 / 2 tsk bakpulver

1 / 4 tesked salt

1 / 4 tesked mald kanel (ekologisk)

3 stora mogna bananer (ca 454 gram), välmosad (ca 1-1/2 koppar) (ekologiska)

2 stora ägg, lätt misshandlade (ekologiska)

1 / 2 kopp (120 ml) ren lönnsirap (ekologisk)

1 / 2 kopp (105 gram) ljus brunt socker (ekologiskt)

1 / 3 kopp (80 ml) mjölk (ekologisk)

1 / 4 kopp (60 ml) raps olja (ekologisk)

1 tesked rent vanilj extrakt eller en vaniljstång (ekologiskt)

3 / 4 kopp (75 gram) grovskurna hackade valnötter eller pekannötter (ekologiska)

Garnering: 1 stor banan, skivad eller torkade banan chips (ekologiska)


I en stor skål kombinera mjöl, bakpulver, bakpulver, salt och marlen kanel

I en annan stor skål kombinera mosade bananer, lätt misshandlade ägg, lönnsirap, farinsocker, mjölk, olja och vaniljextrakt. Med ett gummi spatel eller trä sked, blanda lätt de våta ingredienserna i de torra ingredienserna bara tills de kombineras och smeten är tjockt chunky. Vänd i hackade valnötter.(Det viktiga är inte överblanda smeten. Du vill inte ha den slät, då blir muffinsen sega. Skeda ner smeten i den försmorda muffinformen och, om så önskas, en bit banan eller torkat bananchips ovanpå varje muffin. Baka ca 18 - 22 minuter eller tills en tandpetare införd i mittur formen kommer ut ren. Placera på galler, låt svalna i fem minuter och ta sedan bort muffinsen ur formen. Servera varm eller rumstempererade.

1 kommentar:

  1. Låter inte som ett dumt recept! Får prövas på här i hemmet. Muffins, speciellt bananmuffins är alltid gott!
    Fin blogg du har förresten, kram!

    Bananmuffins recept

    SvaraRadera