söndag 12 april 2009

Mustig Bön & Tomatgryta.

(4 pers.)

200g torkade ekologiska bönor (välj din egen favorit)
1-2 st Ekologiska Gula lökar
2 st Ekologiska Paprikor
1/2 Ekologisk Chilifrukt
Lite färsk Ekologisk Ingefära ca 25 g.
En Ekologisk kanelstång eller lite Ekologisk hackad kanel
2 Ekologiska Vitlöksklyftor
En skvätt god Ekologisk olivolja
Salt



Blötlägg bönorna över natten. Skölj och koka dem i 45- 60 min eller tills de känns lagom mjuka (det går även att använda färdiga bönor på burk) Häll av bönvattnet.
Lägg de skurna grönsakerna och kryddorna i en gryta och låt koka ca 10 min.
Tillsätt bönorna och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt och en rejäl skvätt olivolja.
Servera med fetaost och ett gott bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar